ROStalgia nieuws

Het Rijnlands Lyceum presents: Moulin Rouge

Het Rijnlands Lyceum te Oegstgeest koestert al meer dan 30 jaar een toneeltraditie op haar school. Wisselend worden musicals en toneelvoorstellingendoor leerlingen uit alle leerjaren uitgevoerd.

Ook dit jaar is er met veel enthousiasme door ongeveer 80 leerlingen en vele docenten gewerkt aan de voorstelling van dit jaar: Moulin Rouge. De regie is in handen van Malte Huthoff, de muziek wordt verzorgd door Mark van der Laaken en Gerwin van der Werf. Ashley Zaat is verantwoordelijk voor de choreografie.

Parijs rond de eeuwwisseling: The place to be is de nachtclub Moulin Rouge. Hier is de prachtige danseres Satine de ster. De jonge schrijver Christian kan niet anders dan waanzinnig verliefd op haar worden.

Helaas heeft ook the Duke romantische interesses in Satine. Om hun liefde voor elkaar door te kunnen zetten en tegelijkertijd voor the Duke te verbergen wordt het spectakelstuk Spectacular Spectacular bedacht.

Doorziet the Duke het web van bedrog dat om hem heen gesponnen wordt? Zijn Satine en Christian uiteindelijk voor elkaar bestemd?

Komt dat zien in de Jukebox-Romantical-Comedy-Musical van dit jaar: Moulin Rouge!

U wordt uitgenodigd de uitvoering bij te wonen op één van de volgende speeldata:
De première is op zaterdag 17 februari. De overige voorstellingen vinden plaats op 18, 19, 21 & 22 februari. Aanvangstijd: 20.00 uur in de aula van het Rijnlands Lyceum aan de Apollolaan 1 te Oegstgeest.

U kunt telefonisch reserveren van maandag 29 januari tot en met vrijdag 2 februari via telefoonnummer  071-5193537 tussen 16.00 en 17.00 uur. In het weekend spreekt u in op het antwoordapparaat. Wilt u alleen dit nummer bellen, het is namelijk niet mogelijk te reserveren via de receptie. Kaarten kosten 5.00 Euro per stuk.

Gereserveerde kaarten zullen op naam worden klaargelegd bij de entree op de avond van uw keuze. Dan kunt u ook de kaarten betalen.Poster_Moulin_Rougefinal_1laag

Lees verder…

In Memoriam Kees Tabbers

Wij gedenken onze oud-collega Kees Tabbers, van 1969 tot 2011 docent klassieke talen aan onze school. Na 42 toegewijde dienstjaren begon de heer Tabbers in 2011 aan zijn welverdiende pensioentijd. Helaas heeft die tijd maar veel te kort mogen duren. Na een kort maar intens ziekbed overleed de heer Tabbers op vrijdag 9 juni jongstleden. Generaties gymnasiasten zullen warme herinneringen hebben aan zijn enthousiasme voor de klassieke oudheid en zijn brede culturele belangstelling. De heer Tabbers is 73 jaar geworden.

Kees_Tabbers

Lees verder…

Het Rijnlands speelt: Romeo en Julia

Het Rijnlands Lyceum te Oegstgeest koestert al meer dan 25 jaar een toneeltraditie op haar school. Wisselend worden musicals en toneelvoorstellingen door leerlingen uit alle leerjaren uitgevoerd.

Ook dit jaar is er met veel enthousiasme door ongeveer 80 leerlingen en vele docenten gewerkt aan de voorstelling van dit jaar: Romeo & Julia. De regie is in handen van Cees van Damme, de muziek wordt verzorgd door Mark van der Laaken en Gerwin van der Werf.

20 jaar geleden heeft het Rijnlands Lyceum Oegstgeest Romeo and Juliet al een keer opgevoerd. Misschien herinnert u zich de arena waarin de spelers zich met paraplus tegen echte regen moeste beschermen nog. De nieuwe voorstelling belooft minimaal zo mooi te worden!

Romeo & Julia is het beroemdste liefdesverhaal aller tijden. De onmogelijke liefde tussen Juliet Capulet en Romeo Montague is vanaf de eerste opvoering in 1596 onverminderd populair gebleven.

U wordt uitgenodigd de uitvoering bij te wonen op één van de volgende speeldata: De première is op zaterdag 18 februari. De overige voorstellingen vinden plaats op 19, 20, 22 & 23 februari. Aanvangstijd: 20.00 uur in de aula van het Rijnlands Lyceum aan de Apollolaan 1 te Oegstgeest.

U kunt telefonisch reserveren van maandag 30 januari tot en met vrijdag 3 februari via telefoonnummer  071-5193537 tussen 16.00 en 17.00 uur. In het weekend spreekt u in op het antwoordapparaat. Wilt u alleen dit nummer bellen, het is namelijk niet mogelijk te reserveren via de receptie. Kaarten kosten 5.00 Euro per stuk.

Gereserveerde kaarten zullen op naam worden klaargelegd bij de entree op de avond van uw keuze. Dan kunt u ook de kaarten betalen.

Poster

 

Lees verder…

Toelichtende tekst bij de 'Bouwfilm'

Tijdens de reünie was de vertoning in de aula van de 'Bouwfilm' uit de jaren '60 een groot succes. Vooral voor de oud-leerlingen en oud-docenten die nog in de oude barakken les hebben gehad of gegeven was de film een feest der herkenning.

harm_en_nicoHarm Bosscher, leraar wiskunde en conrector van 1958 tot 1977, wist zich nog vele namen van personen die in de film voorkwamen te herinneren. Dat bleek uit het gesprek tussen Nico Crama en Harm Bosscher tijdens de laatste reünie in juni 2016.

Harm heeft na dit gesprek met Nico de moeite genomen een toelichtende tekst te schrijven bij deze film, waardoor vele gezichten in de film een naam hebben gekregen. Voor de belangstellende toeschouwer lijkt ons deze achtergrondinformatie zeer de moeite waard!
Deze tekst hebben we daarom met veel plezier op ROStalgia geplaatst.

Lees verder…