ROStalgia nieuws

In memoriam Bert Timmermans

We ontvingen het verdrietige bericht van de familie van Bert Timmermans dat Bert op 11 januari 2019 is overleden. Bert is 77 jaar geworden. Bert was van 1969 tot 1999 werkzaam bij onze school, aanvankelijk als docent natuurkunde, en in de jaren tachtig en negentig in hoofdzaak als IB coördinator. In 1983 introduceerde hij, in samenwerking met het Alberdink Thijm College in Hilversum en de Wolfert van Borselen in Rotterdam, feitelijk als eerste in Nederland de internationale programma’s van het Internationaal Baccalaureaat. In de vroege jaren negentig heeft Bert zich ingezet voor de introductie van tweetalig onderwijs op onze school. Het is mede zijn verdienste geweest dat beide afdelingen, nu vijfendertig jaar later, nog steeds stevig verankerd zijn in het profiel van het Rijnlands Oegstgeest.

We wensen Akke en de familie kracht toe bij het verwerken van dit verlies.

John Swieringa

Rector RLO

Lees verder…

Interview rector John Swieringa over uitbreiding school

"Rector John Swieringa van het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest is een gelukkig man. Na jaren van wachten, 'eindeloze discussies' en het vertoeven van leerlingen in noodlokalen is de school nu eindelijk aan het uitbreiden." Zo begint het interview dat op 12 december in de Oegstgeester Courant geplaatst is en dat gaat over een nieuwe uitbreiding van de school aan de Apollolaan.

 Swieringa_uitbreiding_school

Lees verder…

Het Rijnlands Lyceum presents: De goede mens van Sezuan

Drie goden gaan op zoek naar een goed mens. Ze komen in de Chinese stad Sezuan aan. Daar worden ze door iedereen buitengesloten. Alleen het hoertje Shen Te is bereid aan hen onderdak te verschaffen. Een goed mens! De goden belonen haar met een fiks bedrag. Shen Te koopt een tabakswinkeltje. Onmiddellijk wordt ze belaagd door familie, vrienden en buurtgenoten die van haar rijkdom willen meegenieten. Gelukkig helpt haar broer Shui Ta haar de geldwolven van zich af te houden.

Dan opeens verdwijnt Shen Te. De inwoners van Sezuan beginnen haar zelfs een beetje te missen. Alleen de vraag blijft: waarom verdwijnt iemand opeens van de aardbodem?

De ontmaskering volgt in de rechtbank, de goden keren tijdelijk terug en doen uitspraak: was Shen Te wel een goed mens?

  • Met muziek van: Genesis, Tears for Fears, Kraftwerk, Nena, Falco, Alphaville, Einstürzende Neubauten en vele andere.
  • De hoofdrollen zijn: Madelief Landwier (V5), Ruben de Roode (T6) & Liam Huijgens (DP1).
  • Verder werken meer dan  80 leerlingen en vele docenten al maanden enthousiast aan deze show.

Noteer alvast de speeldata in uw agenda!

De première is op zaterdag 16 februari. De overige voorstellingen vinden plaats op zondag 17, maandag  18, woensdag 20 en donderdag 21 februari.

ROStalgisten bestellen via de telefoon (eind januari 2019.) Hierover volgt later nog een bericht op de ROStalgia-site.

Lees verder…

Collega's met pensioen

Aan het eind van dit schooljaar komt voor vijf zeer gewaardeerde collega’s een einde aan een lange verbintenis met de school. Mieke de Jonge, Nadine Gosselin, Luc Weegels en Adri Albregtse bereiken allen de pensioengerechtigde leeftijd. Jantine Boomsma kiest voor keuzepensioen.

Bij elkaar opgeteld zijn de collega’s 153 jaar verbonden geweest aan het Rijnlands Lyceum Oegstgeest. Mieke de Jonge was achttien jaar docente Nederlands. Nadine Gosselin was achtentwintig jaar docente Frans. Luc Weegels beëindigt een vierendertigjarig dienstverband als docent beeldende vorming en Adri Albregtse verlaat na 36 jaar als docent natuurkunde de school. Jantine Boomsma is sinds 1980 aan de school verbonden als docente wiskunde en is sinds 2006 onze conrector beheer en organisatie. Jantine beëindigt haar dienstverband na een achtendertigjarige carrière.  Tijdens de afscheidsreceptie op vrijdag 22 juni jl. reikte de bestuurder van de Stichting Rijnlands Lyceum aan Jantine, Luc en Adri de legpenning van verdienste uit. Hoe warm alle woorden ook waren, het vertrek van deze vijf collega’s betekent een gevoelige aderlating voor de school. Natuurlijk wensen we de collega’s allemaal een geweldige pensioentijd toe.

5penrionades

 

Lees verder…

Het Rijnlands Lyceum presents: Moulin Rouge

Het Rijnlands Lyceum te Oegstgeest koestert al meer dan 30 jaar een toneeltraditie op haar school. Wisselend worden musicals en toneelvoorstellingendoor leerlingen uit alle leerjaren uitgevoerd.

Ook dit jaar is er met veel enthousiasme door ongeveer 80 leerlingen en vele docenten gewerkt aan de voorstelling van dit jaar: Moulin Rouge. De regie is in handen van Malte Huthoff, de muziek wordt verzorgd door Mark van der Laaken en Gerwin van der Werf. Ashley Zaat is verantwoordelijk voor de choreografie.

Parijs rond de eeuwwisseling: The place to be is de nachtclub Moulin Rouge. Hier is de prachtige danseres Satine de ster. De jonge schrijver Christian kan niet anders dan waanzinnig verliefd op haar worden.

Helaas heeft ook the Duke romantische interesses in Satine. Om hun liefde voor elkaar door te kunnen zetten en tegelijkertijd voor the Duke te verbergen wordt het spectakelstuk Spectacular Spectacular bedacht.

Doorziet the Duke het web van bedrog dat om hem heen gesponnen wordt? Zijn Satine en Christian uiteindelijk voor elkaar bestemd?

Komt dat zien in de Jukebox-Romantical-Comedy-Musical van dit jaar: Moulin Rouge!

U wordt uitgenodigd de uitvoering bij te wonen op één van de volgende speeldata:
De première is op zaterdag 17 februari. De overige voorstellingen vinden plaats op 18, 19, 21 & 22 februari. Aanvangstijd: 20.00 uur in de aula van het Rijnlands Lyceum aan de Apollolaan 1 te Oegstgeest.

U kunt telefonisch reserveren van maandag 29 januari tot en met vrijdag 2 februari via telefoonnummer  071-5193537 tussen 16.00 en 17.00 uur. In het weekend spreekt u in op het antwoordapparaat. Wilt u alleen dit nummer bellen, het is namelijk niet mogelijk te reserveren via de receptie. Kaarten kosten 5.00 Euro per stuk.

Gereserveerde kaarten zullen op naam worden klaargelegd bij de entree op de avond van uw keuze. Dan kunt u ook de kaarten betalen.Poster_Moulin_Rougefinal_1laag

Lees verder…