ROStalgia nieuws

In memoriam Ton Neijenhuijs

Ons bereikte het verdrietige bericht van het overlijden van oud-collega Ton Neijenhuijs.

Ton behoorde tot de eerste generatie Rijnlandse docenten. Hij was van 1968 tot 1995 aan onze school verbonden als docent geschiedenis. Ton is 89 jaar geworden.

We wensen Anthoinette en de familie kracht toe bij het verwerken van dit verlies.

John Swieringa
rector

Lees verder…

Mamma Mia!

HET RIJNLANDS LYCEUM OEGSTGEEST SPEELT: Mamma Mia !

mammamiaEen moeder. Een dochter. Drie mogelijke vaders.

Dochter Sophie staat op het punt te trouwen, terwijl haar moeder op een mooi Grieks eiland met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd door een ontmoeting met drie voormalige liefdes. Sophie, die door haar echte vader ‘weggegeven’ wil worden, probeert uit te vinden wie van de drie mannen dat is.

 

De musical met de hits van ABBA

Ongeveer 80 leerlingen en vele docenten hebben maanden enthousiast aan deze musical gewerkt. De regie is in handen van Malte Huthoff, de muziek wordt verzorgd door Mark van der Laaken en Gerwin van der Werf. Decorontwerp is in handen van Marja Selier. Ashley Zaat is verantwoordelijk voor de choreografie. Steffanie Doornhein en Wouter van Willigen doen de algemene productie. Alle grafisch design is gedaan door Eric van Leeuwen.

Leerlingen van beide afdelingen van onze school, de Nederlandse en de Internationale afdeling, zijn vertegenwoordigd in de productie. Daarom is het stuk, net als onze school, tweetalig.

De première is op zaterdag 15 februari. De overige voorstellingen vinden plaats op zondag 16, maandag 17, woensdag 19 & donderdag 20 februari. Aanvang:  20.00 uur in de aula van het RLO.

Lees verder…

In memoriam Bert Timmermans

We ontvingen het verdrietige bericht van de familie van Bert Timmermans dat Bert op 11 januari 2019 is overleden. Bert is 77 jaar geworden. Bert was van 1969 tot 1999 werkzaam bij onze school, aanvankelijk als docent natuurkunde, en in de jaren tachtig en negentig in hoofdzaak als IB coördinator. In 1983 introduceerde hij, in samenwerking met het Alberdink Thijm College in Hilversum en de Wolfert van Borselen in Rotterdam, feitelijk als eerste in Nederland de internationale programma’s van het Internationaal Baccalaureaat. In de vroege jaren negentig heeft Bert zich ingezet voor de introductie van tweetalig onderwijs op onze school. Het is mede zijn verdienste geweest dat beide afdelingen, nu vijfendertig jaar later, nog steeds stevig verankerd zijn in het profiel van het Rijnlands Oegstgeest.

We wensen Akke en de familie kracht toe bij het verwerken van dit verlies.

John Swieringa

Rector RLO

Lees verder…

Interview rector John Swieringa over uitbreiding school

"Rector John Swieringa van het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest is een gelukkig man. Na jaren van wachten, 'eindeloze discussies' en het vertoeven van leerlingen in noodlokalen is de school nu eindelijk aan het uitbreiden." Zo begint het interview dat op 12 december in de Oegstgeester Courant geplaatst is en dat gaat over een nieuwe uitbreiding van de school aan de Apollolaan.

 Swieringa_uitbreiding_school

Lees verder…

Het Rijnlands Lyceum presents: De goede mens van Sezuan

Drie goden gaan op zoek naar een goed mens. Ze komen in de Chinese stad Sezuan aan. Daar worden ze door iedereen buitengesloten. Alleen het hoertje Shen Te is bereid aan hen onderdak te verschaffen. Een goed mens! De goden belonen haar met een fiks bedrag. Shen Te koopt een tabakswinkeltje. Onmiddellijk wordt ze belaagd door familie, vrienden en buurtgenoten die van haar rijkdom willen meegenieten. Gelukkig helpt haar broer Shui Ta haar de geldwolven van zich af te houden.

Dan opeens verdwijnt Shen Te. De inwoners van Sezuan beginnen haar zelfs een beetje te missen. Alleen de vraag blijft: waarom verdwijnt iemand opeens van de aardbodem?

De ontmaskering volgt in de rechtbank, de goden keren tijdelijk terug en doen uitspraak: was Shen Te wel een goed mens?

  • Met muziek van: Genesis, Tears for Fears, Kraftwerk, Nena, Falco, Alphaville, Einstürzende Neubauten en vele andere.
  • De hoofdrollen zijn: Madelief Landwier (V5), Ruben de Roode (T6) & Liam Huijgens (DP1).
  • Verder werken meer dan  80 leerlingen en vele docenten al maanden enthousiast aan deze show.

Noteer alvast de speeldata in uw agenda!

De première is op zaterdag 16 februari. De overige voorstellingen vinden plaats op zondag 17, maandag  18, woensdag 20 en donderdag 21 februari.

ROStalgisten bestellen via de telefoon (eind januari 2019.) Hierover volgt later nog een bericht op de ROStalgia-site.

Lees verder…