ROStalgia nieuws

Collega's met pensioen

Aan het eind van dit schooljaar komt voor vijf zeer gewaardeerde collega’s een einde aan een lange verbintenis met de school. Mieke de Jonge, Nadine Gosselin, Luc Weegels en Adri Albregtse bereiken allen de pensioengerechtigde leeftijd. Jantine Boomsma kiest voor keuzepensioen.

Bij elkaar opgeteld zijn de collega’s 153 jaar verbonden geweest aan het Rijnlands Lyceum Oegstgeest. Mieke de Jonge was achttien jaar docente Nederlands. Nadine Gosselin was achtentwintig jaar docente Frans. Luc Weegels beëindigt een vierendertigjarig dienstverband als docent beeldende vorming en Adri Albregtse verlaat na 36 jaar als docent natuurkunde de school. Jantine Boomsma is sinds 1980 aan de school verbonden als docente wiskunde en is sinds 2006 onze conrector beheer en organisatie. Jantine beëindigt haar dienstverband na een achtendertigjarige carrière.  Tijdens de afscheidsreceptie op vrijdag 22 juni jl. reikte de bestuurder van de Stichting Rijnlands Lyceum aan Jantine, Luc en Adri de legpenning van verdienste uit. Hoe warm alle woorden ook waren, het vertrek van deze vijf collega’s betekent een gevoelige aderlating voor de school. Natuurlijk wensen we de collega’s allemaal een geweldige pensioentijd toe.

5penrionades

 

Lees verder…

Het Rijnlands Lyceum presents: Moulin Rouge

Het Rijnlands Lyceum te Oegstgeest koestert al meer dan 30 jaar een toneeltraditie op haar school. Wisselend worden musicals en toneelvoorstellingendoor leerlingen uit alle leerjaren uitgevoerd.

Ook dit jaar is er met veel enthousiasme door ongeveer 80 leerlingen en vele docenten gewerkt aan de voorstelling van dit jaar: Moulin Rouge. De regie is in handen van Malte Huthoff, de muziek wordt verzorgd door Mark van der Laaken en Gerwin van der Werf. Ashley Zaat is verantwoordelijk voor de choreografie.

Parijs rond de eeuwwisseling: The place to be is de nachtclub Moulin Rouge. Hier is de prachtige danseres Satine de ster. De jonge schrijver Christian kan niet anders dan waanzinnig verliefd op haar worden.

Helaas heeft ook the Duke romantische interesses in Satine. Om hun liefde voor elkaar door te kunnen zetten en tegelijkertijd voor the Duke te verbergen wordt het spectakelstuk Spectacular Spectacular bedacht.

Doorziet the Duke het web van bedrog dat om hem heen gesponnen wordt? Zijn Satine en Christian uiteindelijk voor elkaar bestemd?

Komt dat zien in de Jukebox-Romantical-Comedy-Musical van dit jaar: Moulin Rouge!

U wordt uitgenodigd de uitvoering bij te wonen op één van de volgende speeldata:
De première is op zaterdag 17 februari. De overige voorstellingen vinden plaats op 18, 19, 21 & 22 februari. Aanvangstijd: 20.00 uur in de aula van het Rijnlands Lyceum aan de Apollolaan 1 te Oegstgeest.

U kunt telefonisch reserveren van maandag 29 januari tot en met vrijdag 2 februari via telefoonnummer  071-5193537 tussen 16.00 en 17.00 uur. In het weekend spreekt u in op het antwoordapparaat. Wilt u alleen dit nummer bellen, het is namelijk niet mogelijk te reserveren via de receptie. Kaarten kosten 5.00 Euro per stuk.

Gereserveerde kaarten zullen op naam worden klaargelegd bij de entree op de avond van uw keuze. Dan kunt u ook de kaarten betalen.Poster_Moulin_Rougefinal_1laag

Lees verder…

In Memoriam Kees Tabbers

Wij gedenken onze oud-collega Kees Tabbers, van 1969 tot 2011 docent klassieke talen aan onze school. Na 42 toegewijde dienstjaren begon de heer Tabbers in 2011 aan zijn welverdiende pensioentijd. Helaas heeft die tijd maar veel te kort mogen duren. Na een kort maar intens ziekbed overleed de heer Tabbers op vrijdag 9 juni jongstleden. Generaties gymnasiasten zullen warme herinneringen hebben aan zijn enthousiasme voor de klassieke oudheid en zijn brede culturele belangstelling. De heer Tabbers is 73 jaar geworden.

Kees_Tabbers

Lees verder…

Het Rijnlands speelt: Romeo en Julia

Het Rijnlands Lyceum te Oegstgeest koestert al meer dan 25 jaar een toneeltraditie op haar school. Wisselend worden musicals en toneelvoorstellingen door leerlingen uit alle leerjaren uitgevoerd.

Ook dit jaar is er met veel enthousiasme door ongeveer 80 leerlingen en vele docenten gewerkt aan de voorstelling van dit jaar: Romeo & Julia. De regie is in handen van Cees van Damme, de muziek wordt verzorgd door Mark van der Laaken en Gerwin van der Werf.

20 jaar geleden heeft het Rijnlands Lyceum Oegstgeest Romeo and Juliet al een keer opgevoerd. Misschien herinnert u zich de arena waarin de spelers zich met paraplus tegen echte regen moeste beschermen nog. De nieuwe voorstelling belooft minimaal zo mooi te worden!

Romeo & Julia is het beroemdste liefdesverhaal aller tijden. De onmogelijke liefde tussen Juliet Capulet en Romeo Montague is vanaf de eerste opvoering in 1596 onverminderd populair gebleven.

U wordt uitgenodigd de uitvoering bij te wonen op één van de volgende speeldata: De première is op zaterdag 18 februari. De overige voorstellingen vinden plaats op 19, 20, 22 & 23 februari. Aanvangstijd: 20.00 uur in de aula van het Rijnlands Lyceum aan de Apollolaan 1 te Oegstgeest.

U kunt telefonisch reserveren van maandag 30 januari tot en met vrijdag 3 februari via telefoonnummer  071-5193537 tussen 16.00 en 17.00 uur. In het weekend spreekt u in op het antwoordapparaat. Wilt u alleen dit nummer bellen, het is namelijk niet mogelijk te reserveren via de receptie. Kaarten kosten 5.00 Euro per stuk.

Gereserveerde kaarten zullen op naam worden klaargelegd bij de entree op de avond van uw keuze. Dan kunt u ook de kaarten betalen.

Poster

 

Lees verder…