Het Rijnlands Lyceum speelt Animal Farm

Revolutie op het Rijnlands Lyceum Oegstgeest!

animal_farm_afficheHet Rijnlands Lyceum te Oegstgeest koestert al meer dan 25 jaar een toneeltraditie op haar school. Wisselend worden musicals en toneelvoorstellingen door leerlingen uit alle leerjaren uitgevoerd.

Ook dit jaar is er met veel enthousiasme door ongeveer 80 leerlingen en vele docenten gewerkt aan de voorstelling van dit jaar: Animal Farm. De regie is in handen van Malte Huthoff en de muziek wordt verzorgd door Ruth van de Putte.

De dieren van de Heerenboerderij pikken de decadente levensstijl van de boer niet meer en komen in opstand. De varkens nemen het voortouw in de revolutie en stichten Animal Farm. De droom van een nieuwe samenleving kan beginnen. Kunnen de dieren samen deze belangrijke verantwoordelijkheid dragen?

Het boek Animal Farm van de Britse auteur George Orwell was controversieel en verboden in verschillende landen. Orwell schreef het naar aanleiding van de Russische Revolutie, maar eigenlijk vormt het een aanklacht tegen de maatschappij. Het boek toont hoe mensen elkaar kunnen manipuleren en zet daardoor aan tot revolutie. De grote leiders wilden verzet voorkomen. Animal Farm is niet alleen geschiedkundig belangrijk, maar ook een tof verhaal om te spelen! De bewerking voor toneel is van onze regisseur Malte Huthoff.

Ook U als oud-leerling of als oud-docent van het RLO wordt uitgenodigd de uitvoering bij te wonen op één van de volgende speeldata:
De première is op dinsdag 15 april. De overige voorstellingen vinden plaats op 16, 17, 18 & 19 april. Aanvangstijd: 19.30 uur in de aula van het Rijnlands Lyceum aan de Apollolaan 1 te Oegstgeest.

U kunt telefonisch reserveren van maandag 7 april tot en met vrijdag 11 april via telefoonnummer  071-5193537 tussen 16.00 en 17.00 uur. In het weekend spreekt u in op het antwoordapparaat. Wilt u alleen dit nummer bellen, het is namelijk niet mogelijk te reserveren via de receptie. Kaarten kosten 5.00 Euro per stuk.

Gereserveerde kaarten zullen op naam worden klaargelegd bij de entree op de avond van uw keuze. Dan kunt u ook de kaarten betalen.