Een feest van herkenning!

Ruim duizend oud-leerlingen, docenten en oud-docenten wisten de weg naar het Rijnlands te vinden om hun oud-klasgenoten en oud-docenten opnieuw te ontmoeten. De oudste deelnemers haalden hun diploma in 1961, de jongsten waren nog maar net uit school verdwenen. Er was veel waardering voor het vernieuwde uiterlijk van de school en van de gelegenheid om (nu eindelijk eens legaal) naam en examenjaar op de witte muur in de hal te kalken werd gretig gebruik gemaakt. Per jaar werden nieuwe groepsfoto's gemaakt, maar de hoofdzaak bleef toch: al dan niet met een glas in de hand bijpraten, in de school of op de zonovergoten patio of het dito schoolplein. Iedereen komt naar een reünie in de hoop deze of gene weer te zien, maar je kunt niet van te voren bedenken wie je allemaal nog meer zult spreken. De sfeer was fantastisch, het weer kon niet beter – wij kijken nu al uit naar het weerzien over vijf jaar!

reunisten-op-schoolplein

De handtekeningenwand ("Wall of Fame"):

Tijdens de reünie werd de handtekeningwand voor oud-leerlingen van de school officieel in gebruik genomen. Alle reünie-gangers konden desgewenst hun naam en het jaar van afstuderen achterlaten op de wand. Aan Dorine van Rijssel, Laurens Kruyt en Hans Luyendijk, alle drie oud-docent, maar óók oud-leerling van deze school viel de eer te beurt als eersten hun naam op de muur te schrijven.

walloffame-eerste-drie

In de loop van de middag werd hun voorbeeld gevolgd door vele anderen. Daarna werd de wand hermetisch afgesloten met twee grote platen plexiglas. Deze zullen vanaf nu nog slechts één keer per jaar verwijderd worden om alle kersverse gediplomeerden van havo, vwo en IB in de gelegenheid te stellen hun naam op de muur achter te laten.

DSC_6835

En zo zag de wand er eerst uit.

De groeps- en andere reüniefoto's zijn te vinden in het fotoalbum. Als je een grotere versie wilt hebben, dan is deze te downloaden via het diskette-icoontje bij de foto.