Het Rijnlands Lyceum speelt The Wiz

De Soul/Motown-musical 'The Wiz' uit 1975 werd bij het grote publiek vooral bekend door de filmversie met Diana Ross en Michael Jackson, met de hits als 'Ease on down the road' en 'Brand new day'. Nu is het aan de leerlingen van zowel de internationale als de Nederlandse afdeling van Het Rijnlands om deze hits in een eigentijdse uitvoering ten gehore te brengen. De voorstellingen vinden plaats op Het Rijnlands Lyceum van 22 t/m 26 maart om 20:00 u.

the-wiz-show-2011Na een heftige storm wordt Dorothy wakker in het land van Oz. Nu is zij zowel haar hond als de weg naar huis kwijt. Vervelend, zeker als je afhankelijk wordt van allerlei vreemde wezens om je op het juiste pad te helpen. Maar voor wat hoort wat; voordat ze naar huis mag, moeten eerst alle problemen van het land van Oz opgelost worden. Gelukkig zijn een harteloze blikken man, een laffe leeuw en een domme vogelverschrikker bereid om een helpende hand te bieden, al was het maar uit eigen belang....

Deze fantasierijke en komische musical over vriendschap en zelfvertrouwen wordt tweetalig opgevoerd met zowel Nederlands sprekende als Engels sprekende personages. De muzikale bijdragen worden in de originele Engelse versies opgevoerd en ondersteund door een wervelende choreografie.

Kaartjes kosten 5 euro per stuk in de voorverkoop en 6,50 euro aan de deur (mist niet uitverkocht). Ook oudleerlingen kunnen reserveren van maandag 14 maart tot en met donderdag 17 maart via 071-5193537 tussen 16:00 u. en 17:00 u.