Pika Don

Amerika, zomer 1945. Het is oorlog, nog steeds. In het diepste geheim werken geleerden aan een nieuwe bom onder de codenaam "Manhattan Project". De generaals kunnen niet wachten om de uitwerking van het verwoestende wapen te zien op een "echte" Japanse stad. Welke stad moet het worden?

Hiroshima, zomer 1945. Setsuko Harada is verliefd op Jiro, een matroos die met zijn schip in de haven ligt. Haar zusje Ichi is een beetje jaloers maar doet toch alles om te zorgen dat Setsuko haar vriendje stiekem kan blijven zien. Setsuko moet eigenlijk met haar schoolklas brandgangen graven, maar ze heeft een afspraakje met Jiro. Ichi neemt haar plaats in. Ze graaft, ze doet het graag. Weet zij veel... het is 6 augustus 1945. Er glijdt een bommenwerper over.....

De musical PIKA DON gaat over de liefde, de verwijdering en verzoening van twee zusjes, over mensen die niet opgeven en zich oprichten na de grootste klap uit de geschiedenis. De titel betekent "flits boem", het is de Japanse benaming voor de atoombom op Hiroshima.

Voor het eerst in de langjarige musicaltraditie van de school is sprake van een volledig eigen productie: de tekst is geschreven door geschiedenisdocente Ineke van der Sar, muziekdocenten Ruth van der Putte en Gerwin van der Werf componeerden de muziek en de regie is in handen van dramadocent Cees van Damme.

nieuws RLO musical Pika DonOok de oudleerlingen kunnen de voorstelling gaan zien op de volgende speeldata.
De première is op zaterdag 29 maart 2008. De overige voorstellingen vinden plaats op 30 en 31 maart 2008 en op 1 en 2 apil 2008. Aanvangstijden zijn om 20.00 uur. Plaats van handeling is de aula.

Kaartverkoop

Reguliere verkoop: vanaf maandag 17 maart '08 tot en met vrijdag 21 maart '08 tijdens de pauzes. Verkoop aan het buffet tegenover de docentenkamer.

Telefonische verkoop: vanaf maandag 17 maart 2008 tot en met donderdag 20 maart 2008. Telefoonnummer 071-5193537. Bellen is alleen mogelijk tussen 16.00-17.00 uur.

Het maximale aantal kaarten dat u kunt reserveren is twee.