Programma reünie zaterdag 9 april 2011

Tijdens vorige lustra is gebleken dat men niet echt behoefte heeft aan een programma met allerlei verschillende acts, lessen of toespraken. Men komt om met elkaar te kletsen. Dit citaat uit de roman van Walter Schrader die hij schreef naar aanleiding van een reünie op het Rijnlands spreekt voor zich: "Rob kreeg nauwelijks de tijd om te kijken hoe de school aan de moderne tijd was aangepast. Het weerzien met collega's en ex-leerlingen was prettig. Spontaan ontstonden er groepjes. Liefdes, vetes, frustraties, carrières en emigraties, mislukkingen, huwelijken, kinderen, ongelukken, zelfmoord, scheidingen, ziekten en opnames vormden dankbare gespreksonderwerpen. Rob voelde interesse en oprecht enthousiasme. Geen steken onder water."

Onze fantastische docentenschoolband was na afloop van een vorige lustrum enigszins teleurgesteld, omdat de aula bijna leeg liep toen zij gingen spelen. En dat was niet omdat men de muziek niet goed vond, maar louter omdat de oudleerlingen elkaar niet meer konden verstaan. Daarom hebben we ook dit lustrum ervoor gekozen om het simpel te houden. Veel ruimte en gelegenheid om met elkaar te kletsen. Ook is gedacht aan nostalgische gevoelens: er komt een tentoonstelling met foto's, posters, boeken, video's, oude namenlijsten per klas, oude docentenagenda's en de complete verzameling jaarboeken die in de loop der jaren zijn uitgegeven.

Wél organiseren we voorafgaand aan de reünie een zaalvoetbaltoernooi. Je kunt je per team inschrijven. Destijds organiseerde onze ouddocente Herma Gerringa jaarlijks zo'n toernooi de dag vóór de kerstvakantie. Het leek ons leuk om die traditie weer in ere te herstellen. Het toernooi zal qua tijd en sfeer naadloos overgaan in de reünie.

De hal van de school is vergroot en totaal vernieuwd. Eén wand wordt geschikt gemaakt als handtekeningenwand. We hopen dat iedereen van de eenmalige gelegenheid gebruik maakt om tijdens de reünie zijn naam en eindexamenjaar op die wand te noteren.

De oud-docenten die niet meer aan de school verbonden zijn, zijn in de kantine (= de oude "Orangerie") te vinden. Zij zullen het fantastisch vinden als veel oud-leerlingen hen aldaar opzoeken.
Elders op de site komt een overzicht van (oud)docenten die op de reünie aanwezig zullen zijn.

Er zijn een professionele fotografen aanwezig. Eén van hen maakt groepsfoto's in de bovengymzaal: zie het tijdschema. Tevens lopen er fotografen rond. Ook hen kan je aanspreken om een foto te maken van jou en je oude liefde.

Als je zelf denkt dat vijf uur te lang is, kom dan wat later of ga iets eerder weg. Je hoeft je natuurlijk niet aan de start- en eindtijd (14:00-19:00 u.) te houden. Tijdens het vorige lustrum hadden we overigens de grootste moeite om iedereen na 19.00 uur de school uit te krijgen ;-)

De reünie is inmiddels achter de rug en de inschrijving is uiteraard gesloten.

Volg ons op Twitter als je op de hoogte wilt blijven van de laatste nieuwtjes of wijzigingen op ROStalgia.