ROStalgia nieuws

In Memoriam Kees Tabbers

Wij gedenken onze oud-collega Kees Tabbers, van 1969 tot 2011 docent klassieke talen aan onze school. Na 42 toegewijde dienstjaren begon de heer Tabbers in 2011 aan zijn welverdiende pensioentijd. Helaas heeft die tijd maar veel te kort mogen duren. Na een kort maar intens ziekbed overleed de heer Tabbers op vrijdag 9 juni jongstleden. Generaties gymnasiasten zullen warme herinneringen hebben aan zijn enthousiasme voor de klassieke oudheid en zijn brede culturele belangstelling. De heer Tabbers is 74 jaar geworden.

Kees_Tabbers

Lees verder…

Het Rijnlands speelt: Romeo en Julia

Het Rijnlands Lyceum te Oegstgeest koestert al meer dan 25 jaar een toneeltraditie op haar school. Wisselend worden musicals en toneelvoorstellingen door leerlingen uit alle leerjaren uitgevoerd.

Ook dit jaar is er met veel enthousiasme door ongeveer 80 leerlingen en vele docenten gewerkt aan de voorstelling van dit jaar: Romeo & Julia. De regie is in handen van Cees van Damme, de muziek wordt verzorgd door Mark van der Laaken en Gerwin van der Werf.

20 jaar geleden heeft het Rijnlands Lyceum Oegstgeest Romeo and Juliet al een keer opgevoerd. Misschien herinnert u zich de arena waarin de spelers zich met paraplus tegen echte regen moeste beschermen nog. De nieuwe voorstelling belooft minimaal zo mooi te worden!

Romeo & Julia is het beroemdste liefdesverhaal aller tijden. De onmogelijke liefde tussen Juliet Capulet en Romeo Montague is vanaf de eerste opvoering in 1596 onverminderd populair gebleven.

U wordt uitgenodigd de uitvoering bij te wonen op één van de volgende speeldata: De première is op zaterdag 18 februari. De overige voorstellingen vinden plaats op 19, 20, 22 & 23 februari. Aanvangstijd: 20.00 uur in de aula van het Rijnlands Lyceum aan de Apollolaan 1 te Oegstgeest.

U kunt telefonisch reserveren van maandag 30 januari tot en met vrijdag 3 februari via telefoonnummer  071-5193537 tussen 16.00 en 17.00 uur. In het weekend spreekt u in op het antwoordapparaat. Wilt u alleen dit nummer bellen, het is namelijk niet mogelijk te reserveren via de receptie. Kaarten kosten 5.00 Euro per stuk.

Gereserveerde kaarten zullen op naam worden klaargelegd bij de entree op de avond van uw keuze. Dan kunt u ook de kaarten betalen.

Poster

 

Lees verder…

Toelichtende tekst bij de 'Bouwfilm'

Tijdens de reünie was de vertoning in de aula van de 'Bouwfilm' uit de jaren '60 een groot succes. Vooral voor de oud-leerlingen en oud-docenten die nog in de oude barakken les hebben gehad of gegeven was de film een feest der herkenning.

harm_en_nicoHarm Bosscher, leraar wiskunde en conrector van 1958 tot 1977, wist zich nog vele namen van personen die in de film voorkwamen te herinneren. Dat bleek uit het gesprek tussen Nico Crama en Harm Bosscher tijdens de laatste reünie in juni 2016.

Harm heeft na dit gesprek met Nico de moeite genomen een toelichtende tekst te schrijven bij deze film, waardoor vele gezichten in de film een naam hebben gekregen. Voor de belangstellende toeschouwer lijkt ons deze achtergrondinformatie zeer de moeite waard!
Deze tekst hebben we daarom met veel plezier op ROStalgia geplaatst.

Lees verder…

2e Gouwe ouwe toernooi prooi voor de Titans

Voorafgaand aan de zeer geslaagde reünie van afgelopen zaterdag werd dit jaar voor de tweede keer een zaalvoetbaltoernooi gespeeld. Een zestal teams streef tijdens deze editie om de Gouwe Ouwe trofee die ooit door voormalig docente bewegingsonderwijs Herma Gerringa in het leven was geroepen.

Voetbaltoernooi_2016_Titans

Waar vroeger docenten heer en meester waren in het veld zijn inmiddels de rollen omgedraaid. De docenten mogen blij zijn dat ze als organiserend team nog mee mogen doen aan dit inmiddels prestigieuze evenement. Na de voorrondes, waarbij het soms tot in de laatste seconden spannend bleef, volgden uiteindelijk de wedstrijden om de prijzen. De laatste plaats was via een verloren strafschoppen serie voor Chuckwu United. De docenten kregen het pas via de strafschoppenserie voor elkaar om te scoren en eindigden hierdoor op een verdienstelijke één na laatste plaats. Titelhouder H5a Defending champs kon de favorietenrol niet waarmaken en eindigden door een 3-0 zege tegen Warmunda op de derde plaats. Winnaar werd uiteindelijk het team van de Titans. In de eindstrijd werd Jan van de Kerkhof &Co door de 2-0 zege naar de tweede plaats verwezen. Thomas Goebel, Ruben Leugering, Wouter Star, Robert Houbolt, Thijs Matser, Jos van Beuningen en Fons Hartman mogen we voor 5 jaar onoverwinnelijk beschouwen.


Op naar de derde en hopelijk dan net zo geslaagde editie.

Lees verder…