ROStalgia nieuws

Het Rijnlands Lyceum speelt Animal Farm

Revolutie op het Rijnlands Lyceum Oegstgeest!

Het Rijnlands Lyceum te Oegstgeest koestert al meer dan 25 jaar een toneeltraditie op haar school. Wisselend worden musicals en toneelvoorstellingen door leerlingen uit alle leerjaren uitgevoerd.

Ook dit jaar is er met veel enthousiasme door ongeveer 80 leerlingen en vele docenten gewerkt aan de voorstelling van dit jaar: Animal Farm. De regie is in handen van Malte Huthoff en de muziek wordt verzorgd door Ruth van de Putte.

De dieren van de Heerenboerderij pikken de decadente levensstijl van de boer niet meer en komen in opstand. ...

Lees verder…

In memoriam Margot Maessen-van Mierlo

Opnieuw worden we overvallen door het bericht dat een zeer gewaardeerde oud-collega is overleden. Margot Maessen–van Mierlo overleed in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 februari op 76 jarige leeftijd vredig in haar slaap.

Met haar is opnieuw een markante “Rijnlander” heengegaan. Van 1974 tot 1998 gaf Margot kleur aan onze school, als docente Engels, en later als conrector onderbouw. De docentenkamer van nu lijkt in geen velden of wegen meer op de docentenkamer die zij in 1998 verliet,  dus wordt mijn aankondiging van haar plotselinge overlijden respectvol ...

Lees verder…

In memoriam Jan Simmelink

Als ik een weerkaartje zie, moet ik vaak aan Jan Simmelink denken. Jan was een echte aardrijkskundeman, met als grootste hobby het klimaat. Wie verzekerd wilde zijn van een zonnige zomervakantie in Frankrijk, moest bij hem te rade gaan, want hij wist met grote precisie uit te rekenen waar het mooi weer zou zijn. Er waren zelfs collega's die bij de aankoop van een tweede huis in het buitenland de juiste locatie door hem lieten bepalen.

Maar meer nog dan geograaf was hij onderwijsman, met grote liefde en aandacht voor de leerling en dan vooral voor de minder briljante leerling.
Begonnen als ...

Lees verder…

SenioROS: nieuwe verhalen

Op SenioROS, het speciaal voor oud-docenten afgeschermde  gedeelte van ROStalgia, zijn vijf nieuwe verhalen gepubliceerd.

De ingelogde oud-docenten vinden naast de eerder gepubliceerde verhalen van Jan van den Broeke, Herman Gerringa, Peter Kloosterhuis, Kwis Kraus, Frans Teitler, Kees van Velzen en Petra Verhoeckx nu ook pagina's van Philip Habing, Ad Vaessen, Linda Roodenburg, Peter Korbee en Fred de Haas.

Oud-docenten die nog niet in dit illustere rijtje voorkomen kunnen hun verhaal insturen via het speciaal daarvoor bestemde pagina: "Vertel uw verhaal". 

Lees verder…

Het Rijnlands speelt Chicago

Dit jaar brengen we de musical “Chicago”. In dit stuk gaat het over de showgirls Roxie Hart en Velma Kelly die beide een moord op hun geweten hebben en hierdoor in de gevangenis belanden, een wereld waar geen rechtvaardigheid bestaat en iedereen voor zichzelf kiest… 

Een productie, waaraan weer met veel enthousiasme door ongeveer 60 leerlingen en 7 docenten wordt gewerkt. De regie is in handen van Malte Huthoff en de muziek wordt verzorgd door Ruth van de Putte.

Ook oud-leerlingen en oud-docenten zijn hierbij uitgenodigd de uitvoering bij te wonen op één ...

Lees verder…